maandag 28 februari 2011

Meisjessjaal



Van een lieve virtuele vriendin kreeg mijn dochtertje een geweldig winterjasje. Haar oude was echt te klein en een nieuwe was in februari niet meer te vinden voor een vriendelijk prijsje. De paarse sjaal paste niet bij dit prachtige bruine jasje met roze bloemen en dus moest er gehaakt worden!

Babydeken



Hij is af, de deken voor de baby van mijn lieve zwangere vriendin. Toen ze me een tijd geleden vertelde dat ze zwanger was wist ik het meteen, dat wordt haken! En zo begon het zoeken naar een geschikt patroon. Ik wilde iets moois, wel met vierkanten, maar geen gewone granny's. En zo stuitte ik op Ravelry op de Sunny Spread.

Wow! Dat vond ik een mooi patroon! Mooie vierkanten met een mooi zonnig rondje in het midden. Op Ravelry zag ik ze in de mooiste kleuren voorbij komen, en het mooist vond ik ze in zachte sprekende kleuren met een witte of creme rand. Ik was eruit, dit patroon ging het worden. Nu de kleuren nog. Ik weet al dat de baby een meisje is en de kinderwagen is lichtblauw. Het dekentje is vooral bedoeld voor in de kinderwagen. En zo was het snel klaar: roze en blauw natuurlijk, met een witte rand. En omdat het gewoon zo mooi is, ook wat lila erbij. Ik ging op zoek naar zacht garen en kwam uit bij Drops Muskat, Egyptische katoen.

Tring! Daar was half november de postbode met de bolletjes en diezelfde dag nog had ik de eerste bol paars er al doorheen! Fijn patroon, haakt makkelijk en lekker snel.

De eerste 15 cirkels had ik zo af, en ook de randen. En toen kwam er even de klad in, door een plakkend baby'tje en drukte op het werk.

Maar er kwam weer tijd beschikbaar en vorig weekend waren ze af, alle vierkanten!

Ik kreeg het druk met ze in elkaar zetten en de rand eraan haken.

Afgelopen zaterdag was het eindelijk zo ver: AF!!!

Nu maar hopen dat mijn vriendin mijn blog niet ontdekt voor ze bevalt...

Ook maken? Sunny spread pdf

zondag 27 februari 2011

Mijn eerste blog!

Ja, ook ik ben een weblog begonnen. Maar waar te beginnen? Voorlopig ben ik nog hard zoekende naar hoe dit werkt.