maandag 30 mei 2011

Wat voor dekentje?

Ik ben druk bezig met het haken van een granny stripe babydekentje. Heerlijk! Wat haakt dat toch lekker weg. Maar het blijkt dat mijn lieve vriendin niet 1 baby verwacht, maar 2! Oeps, dat betekent dat ik nog een dekentje ga haken. In dezelfde kleuren, ofwel: 21 kleuren Rico Creative Cotton en naturel als basis.



Deze bollen heb ik besteld bij Vicarno, een geweldige shop met superservice.

Maar nu is de hamvraag: wat voor dekentje zal dit worden? Geen streepjes, want dat wordt de andere deken al. Ik denk aan granny's of aan hexagons. Maar welke?? De Summer Garden Square van Lucy is natuurlijk supermooi, maar die heb ik al vaak gehaakt. Ik ben wel weer toe aan iets nieuws.

Ik pieker en peins, maar als je een suggestie hebt...

donderdag 19 mei 2011

Veel gehaakt, weinig geblogd

De afgelopen weken was het haakvirus weer ernstig toegeslagen. Hieronder volgt een verslag!'

Als eerste, voordat ik foto's plaats van al mijn haakwerk van de laatste tijd, een foto van mijn vlinder- en bloem-applicaties zoals ze uiteindelijk op de tas zijn geĆ«indigd. Ik vind het er super uitzien! (Met dank aan W. voor de foto!)

 

 

 

African Flower



Voor 12m12p was het thema voor april: voor de mannen. Voor mijn kleine man wilde ik een African Flower Soccerball haken. 20 zeshoeken en 12 vijfhoeken zijn er nodig. Ik ben nog niet op de helft, dus het duurt nog even voordat deze klaar is. Ik vind de hexagon ontzettend mooi, maar op naald drie met Phildar coton 3 toch een rotwerkje.

 

 

Verrassing!



Een tijdje terug blogde ik over iets geheims wat ik aan het haken was. En dit is het, piepklein, maar superzoet! Een gehaakt hartje, waar ik dan bijvoorbeeld een sleutelhanger van maak. Voor mijn lieve vriendin A die nog altijd wacht op haar gehaakte nijlpaard alsvast deze sleutelhanger met een bedeltje van een nijlpaard. Patroon

 

 

 

Stash Basket en Granny Stripe



Toen mijn fijne bestelling van 33 bollen Rico Creative Cotton (1 in elke kleur) was gearriveerd besloot ik om eerst een stash basket te haken van de kleuren die ik wat minder mooi vond. Ziehier het resultaat! Erin zitten 21 bollen voor de regenboog Granny Stripe.

Oh, wat haakt dat lekker weg, zo'n Granny stripe! Ik haak steeds 2 toeren per kleur en dan een toer naturel ertussen. Dit dekentje wordt heel mooi en knuffelzacht.

 

 

Granny Bunting

Als tussendoortje heb ik me nog uitgeleefd op een slinger van vlaggetjes. Op Carina's Craftblog vond ik een leuk patroontje en in een paar uurtjes had ik een stuk of 9 vrolijke vlaggen gehaakt!



Op de planning voor de volgende verjaardag staan deze vlaggetjes, zo leuk, met zo'n bloemetje erin!

 

 

Gehaakte tas

Als laatste heb ik een Lucy Bag met korte hengsels gehaakt, wederom met Rico Creative Cotton, heerlijk spul! Het is een verjaardagscadeautje voor iemand die aan allerlei andere vormen van handwerk doet en het is bedoeld als een soort stashbasket. Ik vind de kleuren afschuwelijk, maar er werd expliciet om rood gevraagd. Nu maar hopen dat de jarige job de kleuren wel mooi vindt!



Zo, dat was een lang blogje met lekker veel plaatjes! Ik ga weer lekker verder haken, op de planning staat een rokje van zeshoekjes voor mijn meisje. In het blauw, was haar expliciete vraag.

dinsdag 3 mei 2011

Regenboog



Wat een zaligheid he, deze regenboog aan garen. Man man man, ik kan ernaar blijven kijken, naar deze foto. Het zijn 21 bollen Rico Creative Cotton.

In de winkel van Angelique heb ik dit heerlijke pakket besteld. http://www.liques-handmade.nl/?p=productsMore&iProduct=131 Alle 33 kleuren Rico Creative Cotton in een keer. Zwart was niet leverbaar, maar dat vond ik niet zo erg.

Intussen ben ik begonnen aan een dekentje, een granny stripe, in alle kleuren van de regenboog! Daarover snel meer nieuws.