zondag 31 juli 2011

#restjeshaakswap

Sinds een tijdje ben ik aan het twitteren. Ik volgde daar al een aantal haaksters, mooi spul kwam er voorbij. En ineens leek het me leuk om een twitterswap (een ruil waarbij we lootjestrekken en dan per post onze haaksels uitwisselen) te starten. Binnen no time waren we met zijn 17-en en werd het thema: Restjes. Waarmee vooral bedoeld werd: niet al te dol groot, alsof je het van restjes zou haken.

Op mijn lootje stond Sibbeldientje en dat vond ik nou leuk! Ik volg Sibbeldientje al wat langer en ik twitter graag met haar en lees ook haar tweets graag. Ze maakt prachtige dingen. Eigenlijk was ik er al snel uit wat ik voor haar zou maken, een letterslinger voor haar dochtertje, een hartvormig zeepzakje wat ik al heel lang wilde maken en de hartjessleutelhangers die ik vaker haak.

Mijn lootje was bij Karin terecht gekomen. Dinsdag ontving ik het pakketje, wow, dat was nog lang wachten... Ik had op mijn lijstje gevraagd om granny's voor de deken die ik van mijn eigen restjes garen aan het haken ben. (Al 2 hele granny's, ahum.) Ik voelde in het pakje al dat er granny's inzaten, maar wat nog meer???

Vrijdag pakte ik uit en dit was het:



Twee prachtige granny's die perfect in mijn deken zullen passen. Een setje stervormige onderzetters waarvan 2 in prachtig regenboogkatoen (hebben hebben hebben) en een gehaakte ketting / armband. Enorm leuk!

 

 

 

 

Loes van Freubelweb heeft alle foto's van de pakjes op 1 plek gezet. Bedankt Loes!

 De volgende twitterhaakswap staat alweer op stapel, vrijdag lootjes trekken. Nu nog het thema bedenken... Het thema van de daaropvolgende haakswap hebben Karin en ik al bekokstoofd, kerst... Maar dat duurt nog eventjes...

dinsdag 26 juli 2011

Rokje

Hij is af! Het rokje voor mijn dochtertje. Een rokje van zeshoekjes gehaakt in Rico Creative Cotton, mijn favoriete garen van het moment. Ik heb me zo gehaast om het rokje op tijd voor haar verjaardag af te hebben, al die losse draadjes wegwerken, al die zeshoeken aan elkaar zetten, piekeren over hoe ik de bovenkant moest maken, hoe lang het elastiek moest zijn enzovoort. Dochterlief was ook tijdens het hele proces razend enthousiast. "Dat wordt mijn rokje, hè mam?"



En op haar verjaardag heeft ze hem 1 seconde aangehad, meteen weer uitgetrokken en geroepen: "Nee, ik wil dit rokje niet aan!"

 

Rokje kopen?