vrijdag 30 september 2011

Regenbooghaakswap

Eindelijk was het zo ver, vandaag mochten we onze pakjes van de swap uitpakken. En wow, wat ben ik verwend!



Super he! 2 mutsen voor mijn kinderen en 4 mega squares voor mijn granny-a-day-blanket. Yihaaaa! Bijzonder ook dat ikzelf geen passende mutsen weet te maken voor mijn eigen bloedjes, maar ene mysterieuze M (sorry, ik heb je nog steeds niet ontmaskerd) wel!





 

 

 

 

 

 

 

Zelf had ik het lootje van Jolan. Ik "ken" Jolan al heel lang van het internet en sinds kort ook in het echt! Ik vond het zo grappig dat ik juist haar lootje had, ze heeft me al zo vaak geholpen als ik weer eens vast zat met mijn haakwerk. Ik haakte voor haar twee poppendekentjes en een tuck-away-tote. Ofwel, een boodschappennetje wat je in een zakje propt en dan neemt het heel weinig plek in je tas in beslag. Echt, een superding. Maar wat een drama om te haken. Ik heb wat zitten vloeken tijdens het haken. En er zit ook een flinke fout in, maar hee, dat negeren we gewoon.



Ik heb me weer kostelijk geamuseerd met haken en twitteren erover en nu met het bekijken van alle foto's bij het uitpakken.

Alle cadeaus kun je hier vinden.

maandag 26 september 2011

Babydekentjes regenboog

 



Er zijn twee baby'tjes onderweg en de tijd begint te dringen... Ze zijn er al bijna aan toe om geboren te worden, maar ik hoop dat ze nog even lekker veilig bij hun moeder in de buik blijven zitten. Voor mij noodzaak om flink door te haken want ik wil ze wel af hebben als de ukjes geboren worden.

De eerste deken is een Granny Stripe in Rico Creative Cotton, gehaakt op naald 5. In alle kleuren van de regenboog, afgewisseld met steeds een toer naturel ertussen. Ik heb me iets misteld bij de begintoer en het lijkt erop dat deze deken breder wordt dan dat hij lang is... Nou ja, dan gebruiken ze hem in de lengte... Ik vind hem erg mooi worden, ben er erg content mee.

De tweede deken is een ajour ribble deken. Ik wilde een ripple, maar dan anders dan ik eerder al haakte. Ik stuitte op dit patroon en was verkocht. Ook deze deken haak ik met Rico Creative Cotton, in dezelfde kleuren, zelfs in dezelfde volgorde, maar ik ben bij een andere kleur begonnen.

Hij is nu nog vooral paars en roze, mijn favoriete kleuren en vandaar nu een fotoupdate. Want straks zit er oranje en geel bij, en dan wordt het meteen anders.

Beide dekens zijn bijna meditatief om te haken, zo fijn!

maandag 12 september 2011

Elf-in-the-woods

Voor vicarno.com heb ik het patroon getest van het Elf-in-the-woods-vestje. Een superleuk vestje, met een hele mooi siersteek. Ik heb hem gehaakt met Drops Lima in mosgroen en heb er een rood randje omheen gehaakt. Ja, lieve mensen van Twitter die me alle kleuren van de regenboog hebben aangeraden. Het is rood geworden, simpelweg omdat ik nog rood in een vergelijkbaar materiaal had. Het koordje met kwastjes wat in het patroon stond heb ik niet gemaakt, dat past niet zo bij ons.

Het enige jammere is dat mijn zoontje van nog geen anderhalf blijkbaar een groter hoofd heeft dan een tweejarige. Het patroon is voor kindjes van 2, maar ik heb het vestje gisteren met veel geworstel over zijn hoofd moeten sjorren...

Verder wordt mijn lijstje te haken steeds korter en korter en zou het zo maar kunnen dat ik al heel snel ga starten met mijn Granny a day. Nog 1 ding afmaken voor de regenbooghaakswap en dan ga ik van start, denk ik. Maar dat ene ding... Oeioeioei, wat een stom ding om te haken. Het resultaat wordt geweldig en ik wil er zelf ook een, maar om het te maken is...