maandag 26 september 2011

Babydekentjes regenboog

 



Er zijn twee baby'tjes onderweg en de tijd begint te dringen... Ze zijn er al bijna aan toe om geboren te worden, maar ik hoop dat ze nog even lekker veilig bij hun moeder in de buik blijven zitten. Voor mij noodzaak om flink door te haken want ik wil ze wel af hebben als de ukjes geboren worden.

De eerste deken is een Granny Stripe in Rico Creative Cotton, gehaakt op naald 5. In alle kleuren van de regenboog, afgewisseld met steeds een toer naturel ertussen. Ik heb me iets misteld bij de begintoer en het lijkt erop dat deze deken breder wordt dan dat hij lang is... Nou ja, dan gebruiken ze hem in de lengte... Ik vind hem erg mooi worden, ben er erg content mee.

De tweede deken is een ajour ribble deken. Ik wilde een ripple, maar dan anders dan ik eerder al haakte. Ik stuitte op dit patroon en was verkocht. Ook deze deken haak ik met Rico Creative Cotton, in dezelfde kleuren, zelfs in dezelfde volgorde, maar ik ben bij een andere kleur begonnen.

Hij is nu nog vooral paars en roze, mijn favoriete kleuren en vandaar nu een fotoupdate. Want straks zit er oranje en geel bij, en dan wordt het meteen anders.

Beide dekens zijn bijna meditatief om te haken, zo fijn!

3 opmerkingen:

  1. Omg! Wat zien die dekens in wording er geweldig uit! Heel mooi, steeds dat naturel ertussen. Je vindt het vast niet erg als ik dit idee van je ga na-apen. Ooit, als er een einde komt aan mijn te haken/naaien lijst

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Thx!
    En eerlijk, ik heb dat niet zelf bedacht hoor, heb ik op Ravelry gezien.

    BeantwoordenVerwijderen