maandag 28 november 2011

Creatieve flow

Haken is zo leuk, maar ergens moet je altijd beginnen. Namelijk met de vraag: wat ga je haken? En dan volgt de vraag: waarvan ga je het haken? Dit kan trouwens ook andersom gaan, je loopt tegen een fijn wolletje aan en gaat dan eens bedenken wat je ervan zult haken.

Deze voorbereiding op het echte haakwerk vind ik zo leuk. Op Ravelry patronen zoeken en de bijbehorende projecten bekijken. Of juist zoeken op het garen en dan de bijbehorende projecten bekijken. Zoeken waar ze garen verkopen wat geschikt is voor het project, of kijken of je het juist kunt maken met garen dat je nog hebt liggen.

En zo heb ik thuis een doos liggen met 21 bollen creative cotton, in vrolijke kleuren. En nu kan ik twee dingen doen. Of ik gebruik die bollen voor van alles wat er de komende tijd voorbij komt, of ik ga er een deken van haken. Een vrolijke, fleurige deken. Nu zit ik dus in die creatieve flow. Wordt het een deken van vierkantjes? Veelkleurige vierkantjes met een naturelkleurige rand, die ik gelijk aan elkaar haak? Of worden het zeshoeken, die ik ook meteen aan elkaar haak? Of ga ik juist voor strepen? En ga ik dan niet voor naturel ertussen, maar voor wat meer gekleurd garen en maak ik dan bredere strepen? En voor welke strepen ga ik dan? En zo zit ik weer ieder vrij minuutje op Ravelry te speuren, of google ik op gehaakte dekens / crochet blankets...

Heerlijk... die creatieve flow. En straks, als ik mijn keuze heb gemaakt kan ik niet wachten om te beginnen natuurlijk. Terwijl ik nog genoeg projecten heb liggen... En als ik eenmaal bezig ben, dan word ik halverwege gek, omdat het zo'n groot project is. En dan nadert het einde, en ga ik nadenken over de afwerking. Wat voor rand wil ik eromheen?

Ik geniet!

3 opmerkingen:

 1. Kan ik mij iets bij voorstellen, ik kijk ook graag naar allerlei katoen of wolsoorten waarmee ik leuke dingen zou kunnen maken.. idd ook op Ravelry. Ik haak momenteel met Catania katoen en dat bevalt mij prima. De rico creative cotton ken ik nog niet.

  Heb je bij mijn te volgen blogs gevoegd.

  groet Mirjam

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Weet je al wat het gaat worden? Ik ben benieuwd!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dat is het altijd ! Nu ben ik nog niet zo lang met het haak-virus besmet; maar dat grijpt snel om zich heen hoor ! Ik wil gewoon blijven haken.... Zo leuk ! Dus ik kan het me voorstellen. Wat een dilemma. Hahaha. Maar ik ben nu al meteen zo ver dat ik aan iets begin en dát ook eerst afmaak voordat ik aan iets nieuws begin. Alhoewel...ik heb heel wat vierkantjes nog liggen die ik tussendoor aanvul....Veel plezier.

  BeantwoordenVerwijderen